Das Musikding Forum

The Community for guitar and bass electronics DIY

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

Did you know…?

Herzlich Willkomen im neuen Forum! Ab jetzt erreichbar unter www.musikding.rocks

Unread Threads

Topic Replies Last Reply

Silicon Fuzz very low volume problem

0

Recent Activities

  • Lepaattori -

    Posted the thread Silicon Fuzz very low volume problem.

    Thread
    Got my Silicon fuzz - kit today and assembled it. The sound is kind of okay but the problem is that the fuzz-on volume is very low compared to bypassed signal. I've also tried the trimpot but it does not seem to help. What can I do to fix this? Viele…
  • syntesys -

    Liked Loetbert’s post in the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Like (Post)
    Quote from syntesys: “With the phrase "the pedal doesn't sound", I meant that even if the voltages are pretty good, the sound arrives to the pin 3 of the RC4558 and then gets lost, there is no sound in the output pin 1; ” I thought you meant it works…
  • Loetbert -

    Liked syntesys’s post in the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Like (Post)
    Hi and thank you all, The problem was chip+board fault. In the feedback circuit of the gain amplifier there was an open circuit between gain pot and 51k resistor; making a little bridge and changing the chip, I resolved all the problems. I found the…
  • Loetbert -

    Replied to the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Post
    Quote from syntesys: “With the phrase "the pedal doesn't sound", I meant that even if the voltages are pretty good, the sound arrives to the pin 3 of the RC4558 and then gets lost, there is no sound in the output pin 1; ” I thought you meant it works…
  • syntesys -

    Replied to the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Post
    Hi and thank you all, The problem was chip+board fault. In the feedback circuit of the gain amplifier there was an open circuit between gain pot and 51k resistor; making a little bridge and changing the chip, I resolved all the problems. I found the…
  • cebersp -

    Replied to the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Post
    Hi, If pins 2 and 3 both show about 4,5V and if there is Signal at 3 but not at 1, I would assume a shortcut between 2 and 3. Good luck Christof
  • syntesys -

    Liked Loetbert’s post in the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Like (Post)
    Hi! Quote from syntesys: “there are no problems on R15-R16 ” Right, but I bet switching makes no difference in sound. Quote from syntesys: “I measured it and seems working; with the audio probe i checked in the pin 3 of the IC and it works. What's…
  • syntesys -

    Replied to the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Post
    Yesterday I was a lot tired, sorry: - On pins 1-3-5-7 I have 4.5V; - On pins 2-6 I have 4.0V; - With the phrase "the pedal doesn't sound", I meant that even if the voltages are pretty good, the sound arrives to the pin 3 of the RC4558 and then gets lost,…
  • Loetbert -

    Replied to the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Post
    Quote from syntesys: “Installing a new rc4558, I found that all the pins and the VBias is more or less 4.5, so now the bias is correct... ” ...fine! Quote from syntesys: “But the pedal does not sound. ” Means?
  • syntesys -

    Replied to the thread [Solved] The Screamer Kit problems.

    Post
    Hi Loetbert and thank you. Ok, I thought that for R5, good. Then, I measured without the chip and the resistance is 20 ohm (also in the pins of the second amp) so the problem is not R5. Installing a new rc4558, I found that all the pins and the VBias is…